skogsmullarna

Senaste inläggen

Av Nina och Sofia - 22 april 2014 20:31

Ja det kan man verkligen säga om Pilan. Vi har nog mött det mesta nu, bilar, traktorer med stora saker efter, buss, husbil, cross, moped, mc, bil med släp, lastbil, skogmaskin, lastmaskin m.m Inget påverkar den damen något speciellt. Lite spänd när stora traktorer med saker efter åker förbi men annar helt stencool. I förrgår körde flera mc förbi jättefort men hon vinklade knappt ett öra.
Det är så otroligt skönt! Man behöver inte begränsa vart man rider pga vad man kan möta på vägen. Bor man såhär mitt bland åkrarna så kommer man ju liksom inte undan lantbruksmaskiner. Hon är bäst den där hästen :)

Av Nina och Sofia - 21 april 2014 21:34

Tyvärr så fångar inte min mobil färger så bra. Vilket är synd för vi har verkligen ett oerhört vackert landskap här på kvällarna!

Av Nina och Sofia - 21 april 2014 21:29

Jag bara ÄLSKAR fina vår och sommarkvällar! Började att fixa i stallet sent idag men åh de va bara så skönt att gå här och greja. Båda hästarna fick sig en rejäl omgång med borstarna ikväll, mysigt :)

Lolla har fått en medryttare, hon ska skos nu den 28e sen hoppas jag att hon och medryttaren ska ha roligt ihop!

Lolla har fått en medryttare, hon ska skos nu den 28e sen hoppas jag att hon och medryttaren ska ha roligt ihop!

Igår red jag en tur på ca 2 mil med Pilan, en lugn behaglig tur med mest skritt. Jag testade nya vägar men tyvärr var det mest asfalt. Naturen var dock underbar! Satt mest och njöt!

Av Nina och Sofia - 21 april 2014 20:59


Bra billig lädergjord! Mjuk och jätte fin! Finns på --> Börjes.


Ibland så blir man osäker när man hittar en billig produkt, men jag tänkte -Jag testar! och det gjorde jag rätt i. :)


Denna fast brun köpte jag, 299:-

 

Av Nina och Sofia - 18 april 2014 17:48


Under senare år har forskare tittat på exakt hur mycket hästens betesintag begränsas. Det beror naturligtvis på vilken häst det gäller, vilken betesreducerare som används och hur betet ser ut – men i genomsnitt verkar hästarna äta runt 80 procent mindre när de har betesreduceraren på.
Vissa hästar får knappt i sig något gräs alls och andra lär sig att äta nästan lika bra som utan betesreducerare. Det bästa är att försöka följa varje häst en tid, för att bilda sig en uppfattning om hur det går.
  
Finns risk för skav
En av de första studier som gjordes var i Storbritannien av Tracey Hammond. Hon är positiv till betesreducerare, men tycker ändå att man ska tänka sig för. Det är viktigt att övervaka hästen noga den första tiden med betesreduceraren. Exempelvis finns det hästar som inte förstår att de kan dricka med den på och det finns en stor risk för skav, särskilt vid regn eller vid mycket dagg i gräset.
Tänk också på att hästen inte kan slicka på saltstenen när den har sin betesreducerare. Ha därför alltid en saltsten eller motsvarande tillgängligt för hästen i de perioder den får vara utan.
Hästarna i Tracey Hammonds studie vilade och vandrade mer, och betade kortare tid, när de hade betesreduceraren på sig – tvärtemot vad man befarade. De såg också att hästarna tog mindre än hälften så mycket gräs per tugga med betesreduceraren. 
  
Låt hästen vara utan ibland
Rekommendationen är att inte ha betesreduceraren på dygnet runt, både från forskare och tillverkare. Det är bland annat för att hästen får svårare att utföra vissa sociala beteenden, man vet ännu inte heller tillräckligt om hur den påverkar exempelvis tänderna. Ett alternativ kan vara att använda betesreducerare på natten och att ta hästen helt från betet på dagen.
Att bara ha betesreduceraren på en viss tid, och sedan låta hästen beta fritt, är inte särskilt effektivt. Inte heller att låta hästen gå helt utan betesreducerare, men bara vara på betet en viss tid. Det kan verka som en enkel och logisk bantningsmetod, men fungerar inte så bra i praktiken.
  
Ökar äthastigheten
Hästar som bara får tillgång till bete under några timmar kan öka sin äthastighet för att kompensera. I en studie fick en grupp ponnyer beta tre timmar utan betesreducerare och de lyckades under den tiden smälla i sig nästan två tredjedelar av vad de borde äta under hela dygnet.
I ett annat försök fick hästarna fri tillgång till bete antingen hela dygnet eller tre, sex respektive nio timmar per dygn. När de gick på bete dygnet runt åt de i genomsnitt 0,3 procent av sin kroppsvikt per timme. Men de som bara fick beta tre timmar, och nöja sig med hö övrig tid, fick i sig gräset mer än tre gånger så fort!
Hästar i andra studier har dubblat sin normala äthastighet under de fyra första timmarna på bete efter att ha hållits från betet i 15 timmar. Den sorgliga sanningen är alltså att bantningen kan vara dömd att misslyckas om hästen får beta fritt på ett frodigt bete, om än bara några timmar.


 

Av Nina och Sofia - 18 april 2014 16:22


Med dessa bilder önskar jag er alla en mycket  GLAD PÅSK!

 

         


Första gången för kaninerna i hagen. Dom tyckte det va superroligt! Speciellt Tussan som fattade fort att man kunde hoppa omkring, gräva, äta gräs och granris. :) Orkidé va liite mesigare och stannade inne i boet ett tag innan hon vågade sig ut. I sommar ska vi bygga en sommar inhägnad, samt ha en hage som man kan flytta runt på gräsmattan.

Av Nina och Sofia - 17 april 2014 22:29

Mina små gossiga hjälpredor!

Av Nina och Sofia - 15 april 2014 22:18

Älskar dig oändligt!! <3

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2014
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards