skogsmullarna

Alla inlägg den 26 januari 2014

Av Nina och Sofia - 26 januari 2014 10:39


 

Bild från igår.

Av Nina och Sofia - 26 januari 2014 10:23


Vaknade strax efter 7 och bestämmde mig för att gå upp och fodra hästarna. Men innan jag gick ut kikade jag till lilla Tussan. Hon verkade må bra så jag gick vidare ut till hästarna.


Mimmi gnäggade glatt när hon såg mig och bägge hästarna va nöjda med att få mat. Mockade och passade även på att göra rent i vattenbaljan. Gör rent den minst en gång i veckan och idag tyckte jag att det va dags att fixa med den ingen!

Många gånger när jag fyller upp med halm inna i lösdriften så ligger ett tjockt täcke med halm i vattenbaljan dagen efter, vilket är sådär kul.. Om inte annat så blir ju vattnet dåligare fortare om det är skräp i.


Efter fix hos hästarna gick jag in och tillbaka till Tussan. Även hennes bur fick sig en rejäl mockomgång, jag fyllde även på med lite mer hö och lite pellets. Inte trodde jag att det kunde komma ut så många små pluttar från en sån liten varelse. Hahaha... det tog sin tid att mocka får jag lov att erkänna. ;)


Efter fix så plockar jag upp henne och hade henne en stund i knät. Sen skuttade hon iväg och undersökte rummet. Bra att hon kan få vara där inne lite och röra på sig ordentligt, även om hennes bur är stor så får hon upp lite mer fart i ett rum. :)


Tanken va att Tussan skulle få bo i våran sadelkammare. Men jag tror vi har henne inne till våren/sommaren och sen eventuellt vänjer in henne vid sadelkammaren tills nästa år, så att hon för vänja in sig vid temperaturen succesivt. Sadelkammaren är isolerad och frostskyddad, så inget fryser och det är relativt varmt där så jag tror att det kommer funka (dock är jag nog mer sugen på att hon får vara inne med oss under vintern och ute på sommrarna, men det har jag inte sagt till Erik ;).


   

Ovido - Quiz & Flashcards