skogsmullarna

Alla inlägg under januari 2014

Av Nina och Sofia - 14 januari 2014 09:17

Ja denna veckan är det dålgt med inlägg från mig. Mest för att det inte händer så mycket, jag kommer nog inte göra något med Zäta förrän till helgen. Jag har nämligen fullt upp att passa min ena honkatt som när som helst ska föda :) Tänk om de kunde tala om när det är dags! Men skulle man åka iväg någon timme eller två skulle de väl garanterat sätta igång med raketfart och kanske inte gå så bra :(
Jag föder alltså upp Norska Skogkatter i liten skala, härliga katter!
Så ha lite överseende med att jag inte skriver så mycket :)

Av Nina och Sofia - 14 januari 2014 07:32


Har glömt av att skriva om vad jag köpt det senaste till hästarna!


Jag har införskaffat mig två bruna träns, ett nytt från Hööks och ett bagagnat. Tanken var med det begagnade att jag skulle ta pannbandet från den och använda till det nya tränset. Eftersom jag märkt att Mimmi funkar bäst med remontnosgrimma, så fick det bli ett sådant från Hööks.


Det är ett brunt med silverspännen:

 

Sen detta begagnade:

 

 

Så här blev det tillsammans (Mimmi har en sån liten mule, och jag tycker inte remont är så snyggt personligen, men som sagt, vad gör det när det är så att hon gillar den bättre än achen. ;)


 


Mer nytt kommer i eftermiddag!

Av Nina och Sofia - 13 januari 2014 19:41



Aldrig någonson förr har jag klippt i Tottos hovskägg, men nu kunde jag inte låta bli! Så här ska han ju inte behöva gå..


 



  

Av Nina och Sofia - 13 januari 2014 17:46


Hallå, -15 var väl lite att ta i tycker jag! Vem har lust att göra något i den här kylan? Jag har verkligen längtat till lite kyla och snö, det kan jag inte säga något om, men -15, nja..


Hästarna hade fått snygga "kastanjetter" i hovskäggen och spelade fint för mig i morses när jag fodrade. Snö och is hade fastnat i hovskäggen och det hade blivit små bollar som spelade så fort dom rörde på sig. Undrar hur dom känner nu i kylan? Har ni täcken på era hästar, eller går dom utan? Mina har täcken, Totto ett tunt och Mimmi har ett lite tjockare.


Hoppas på att det blir lite mildare snart, det får gärna vara minus, men jag tycker att ca 3-5 minus känns lite trevligare. :)


 



Av Nina och Sofia - 12 januari 2014 16:52


Inte riktigt tanken, men vad gör man? ;)



 

Av Nina och Sofia - 12 januari 2014 14:08

 

Av Nina och Sofia - 12 januari 2014 12:32

Ja idag va det sannerligen rodeo. Hänga på honom gick jätte bra men så fort jag skulle sätta mig på honom så blev det rodeo. Gång på gång åkte jag i backen efter en liten flygtur ;)
Men envis som man är så vill man inte sluta på det sätter så vi fortsatte. Till slut kom jag på att jag greppade han i manen högt upp på halsen och det gillade han inte!
Så när jag inte gjorde det så va han jättesnäll! Tänk va korkad man kan va ibland...
Jag lär nog bli blöt fler gånger för han har lätt att börja bocka så fort det är något. Men det är bara fortsätta :)

Nina

Av Nina och Sofia - 11 januari 2014 18:34


Från att ha varit orolig, nervös,  bestämd med att inte vilja gå in, inte se någon mening med transporten, till det här:



  Mimmi gick direkt från stallet. Tråkigt att filmen blev felvriden, men jag ville visa er ändå! ;)




Ovido - Quiz & Flashcards