skogsmullarna

Alla inlägg under januari 2014

Av Nina och Sofia - 11 januari 2014 10:46


Erik va gullig och köpte med en liten varmvattenberedare till sadelkammaren häromdagen. Det ska bli så grymt skönt att ha lite varmvatten där ute! Nu är denna ingen stor grej och vi vet inte exakt hur mycket varmvatten den kommer kunna ge (det står hur många liter den värmer och hur lång tid det ska ta men det är inte lätt att veta ändå förenns man har testat den) men det ska bli underbart skönt att ha lite ljummet vatten! Vill tex. inte duscha av hästarna i iskallt vatten, det är skillnad om man bara ska tvätta benen, men över ryggen.. Nej tack! Sen om man ska tvätta svansar eller bada hästarna. Ja detta är någon som jag länge längtat efter! :)


Den här varianten är en sån som man kan sätta på vid behov, altså ingen sån som man har i ett hushåll där man är behov utav mer varmvatten än vad jag behöver ute i stallet. Den är inte installerad än men det hoppas jag att vi kan fixa så småningom. Ser fram amot detta!


Sadelkammaren har morderniserats "lite" från hur den var när vi flyttade hit:

 

Av Nina och Sofia - 11 januari 2014 09:57


I torsdags åkte jag och hämtade sista paketet som jag väntat på. Det va en sadel, en Husaren allroundsadel. En gammal goding som kommer agera extra sadel till Mimmi. Har länge velat ha en till sadel eftersom det är lite bökigt när man är två som ska rida och man kanske tex. ska hoppa, då får en ta hoppsadeln och den andra får välja på dressyr eller westernsadel, vilket inte är så kul. Köpte en i sommras som tyvärr va lite trång, så den är såld och in kom nu denna i stället.


Jag la på den på Mimmis rygg och konstaterade att den låg helt ok. Blev även så grymt sugen på att testa sitta i den, så jag fixade fram en sedalgjord och tränsade, sen bar vi oss ut i mörkret och regnet. Jag hade verkligen inte förberett mig på att jag skulle rida och jag hade bara en jätte dålig pannlampa på mig då jag inte orkade gå in och hämta en annan. Men vi klarade oss bra! Tog bara en jätte kort runda mest skritt men va även tvungen att testa lite trav. ;)


Sitsen är jätte djup vilket jag gillar! Jag gillar att känna att jag sitter still och kan koncentrera mig på andra saker än att just sitta still i sadeln. Därför valde jag även en sadel som är 17" i sittsen (även om en annan skulle tycka att jag borde ha 17,5" för rumpans skull) men som sags så gillar jag det.


 


Här hade det fått plats 3mankar till om det vore så! Hahahaha...


 

Mimmi efter våran blöta tur. Nöjd med lite förvånad över att vi red så sent och i regnet. <3



Av Nina och Sofia - 10 januari 2014 19:10


Ja, jag känner mig rik varje gång som vi hämtat hö och halm till hästarnaNågon som känner likadant? Det är guld för mig, och det känna så skönt att veta att dom får mat och att det är ett tag tills nästa gång man behöver åka iväg. Halm både jag strör med och ger till foder, så det går åt en hel del halm vill jag lova.


Vi hämtar hö och halm med transporten. Tycker det är lagom att hämta en transport åt gången (det blir ju lite att bära om man säger så ;).

Idag har va varit och hämtat hö igen. Erik va med och hjälpte till och hämtade, sedan lastade jag ut allt själv och gick in med i stallet. 67bal :) Nu mumsar hästarna på deras kvällsmat, och är helt ovetande om hur och var deras mat kommer ifån, "det hoppar ju bara i hönätet inget märkvärdigt med det". ;)


 

Av Nina och Sofia - 10 januari 2014 07:11


Säljer en Wintec/Bates dressyrsadel 17" och vid i bommen (vet inte om man kan byta järn men jag tror det). Bred kanal. Stropparna på ena sidan är lite trasiga, och det finns ett blått märke i sätet, men det är inget som syns när man sitter i den. Lite slitet under kåporna men det är inget som påverkar sadeln. Hemma gjorda knästöd hänger med vid intresse! 600:- +frakt eller bud!

 

Ring, sms:a eller kommentera. 0730 300 126

 

 


 


               

Av Nina och Sofia - 9 januari 2014 21:26


...Från och med första januari i år har det schweiziska departementet för Matsäkerhet och veterinärs frågor förbjudit rollkur och barrering genom tillägg till landets djurskyddslag. Förbudet gäller oavsett disciplin på både tävling och träning?

 

 

Hur bra!? :D Hoppas verkligen Sverige tar efter! Detta är ett stort steg mot rätt riktning, jag blir sååå glad!

 

 

 

Av Nina och Sofia - 9 januari 2014 21:11


Uppdaterat i sadelkammaren med två nya sadelhängare. Gillar inte att behöva lägga en sadel ovanpå den andra, då det blir så bökigt när man vill ha sadeln under osv. Men nu är det fixat och det känns jätte skönt! Rummet känns lite mindre nu, men jag tycker inte att det gör så mycket, det är ändå inte trångt så. :)


   

Av Nina och Sofia - 9 januari 2014 15:58

Idag var Zäta äntligen så pass torr så jag kunde borta igenom hela honom noga! Manen blev klippt och svansen utredd. Det tog över en timme! Men vilken skillnad det blev! Ponnyn blev häst :) Så duktig va han med som stod snällt och stilla hela tiden. Man får ju tänka på att han inte är direkt van att va inne själv eller att bli hanterad alls egentligen. Men han är verkligen en klippa!

Sedan åkte sadel och träns på och vi gick till rundkorallen. Löslongerade och han va mkt mer bekväm med sadeln och stigbyglarna som dinglade idag. Mest så stod jag och njöt av hur snygg han är! Häftig liten häst. Jag övade också på att be han stå stilla medans jag gick rut honom osv. Det gick bra :) jag hängda lite i sadeln och "daskade" med stigbyglarna. Han stod så snällt stilla.

Tyvärr blev det inga foton på honom förutom svansen då mobilen dog :( men jag hoppas vädret är torrt tills imorgon så ska jag fota då, så får ni se vad ni tycker om manen :)

Av Nina och Sofia - 9 januari 2014 12:33

Igår hjälpte Erik mig i stallet. Han satte upp två nya sadelhängare i sadelkammaren. Har haft för få alldeles för länge! Så nu fick det bli ändring på det! :-) bilder kommer senare idag!

Erik frågade även Totto om en liten puss, vilket han såklart fick. ;-)

Lite suddig bild, men ändå söt!

Ovido - Quiz & Flashcards